Com aconseguir cristalls més grans.

25.04.2018

Bon dia, avui us ensenyarem alguns consells per aconseguir uns cristalls més grans. 

Per començar, haurem de preparar el material per aconseguir els nostres cristalls. A continuació, pesem les quantitats d'ADP. És recomanable fer servir el 50% de solut per cada 100ml d'aigua, per aconseguir el nostre objectiu de fer cristalls més grans hem de preparar una dissolució amb més quantitat del normal (750ml d'aigua i 375g de solut). 

Preparem la manta calefactora i escalfem l'aigua fins a arribar a uns 80º C, quan arribem a la temperatura desitjada, afegim el solut i amb una vareta de vidre ho remenem fins aconseguir una dissolució. 

Després, deixem refredar fins a uns 50ºC, i l'aboquem al recipient. Si volem aconseguir cristalls més grans, no hem d'utilitzar el cristal·litzador perquè limita el creixement del cristall, és aconsellable fer servir recipients més grans, com garrafes. 

Un altre consell és utilitzar llavors d'altres cristalls que siguin grosses per així aconseguir que el cristall comenci a créixer a partir d'una llavor gran. Per últim, aïllem el recipient amb la dissolució perquè el nostre cristall cristal·litzi d'una manera més gran i més perfecte. 

Fins la pròxima entrada!

Jaume Reales i Sergi Cuesta.